Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@22:51:29 GMT

مو‌های طبیعی در بازار چقدر به فروش می رسد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۹۵۱۱۲

مو‌های طبیعی در بازار چقدر به فروش می رسد؟

باورکنید یا نه، بازار مو این روز‌ها بازار پررونق و شلوغی است، بازاری که با رواج اکستنشن(افزودن طول و حجم مو) در سال‌های اخیر داغ‌تر از همیشه شده است؛ آنقدر که پای آگهی‌های خرید و فروش مو از مغازه‌ها و آرایشگاه‌های کوچک و بزرگ سطح شهر به دنیای مجازی هم کشیده شده باشد و با یک جستجوی کوتاه در اینترنت بتوان به افرادی رسید که یا مو می‌خرند یا می‌فروشند!  

سهیلا دختر ۲۴ ساله‌ای است که مو‌های بلند ۵۰ سانتی مشکی رنگش را به بهترین پیشنهاد می‌فروشد؛ شماره ایرانسلش را در یکی ازسایت‌های خرید و فروش موی طبیعی گذاشته و بعد از چند تماس بالاخره تلفنش را جواب می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موهایش را هنوز نفروخته، می‌گوید که بالاترین قیمت پیشنهادی به او تا حالا یک میلیون و پانصد هزارتومان بوده، اما این مبلغ او را برای فروش مو‌هایی که چندسال است قیچی نخورده راضی نکرده است. اصرار می‌کند که حتما عکس موهایش را در تلگرام برای ما بفرستد: «شما فقط مو‌های من را ببینید، عاشقش می‌شوید، حتما می‌خرید!» سحر درباره اینکه چرا تصمیم به فروش موهایش گرفته توضیح زیادی نمی‌دهد، فقط می‌گوید: «خیالتان راحت باشد مو‌های من سالم سالم است، فقط الان از موی بلند خسته شده ام می‌خواهم آن‌ها را کوتاه کنم، حالا این وسط یک مبلغی هم دستم را بگیرد بد نیست!»  

مریم، دختر دیگری است که در همین سایت موهایش را برای فروش گذاشته، به ادعای خودش مو‌های لخت ِیک بار رنگ شده با قدی به بلندی یک متر! با او که تماس می‌گیریم می‌گوید موهایش را همان روز‌های اول آگهی فروخته: «من، چون فروشنده واقعی بودم همان روز‌ها فروختم، خریدارم هم یک آرایشگر بود که رفتم سالن خودشان در شهرک غرب و همانجا موهایم را از سرم چیدند.»
او از سرنوشت موهایش خبر ندارد: «مو‌های من خیلی خوب بود فقط یک بار رنگ شده بود، سالم بود، فکرکنم اکستنشن خوبی از آن‌ها درست می‌شد.»
معامله این دختر جوان با آرایشگری که ازطریق اگهی به او رسیده، سر مبلغ یک میلیون و سیصد هزار تومان جوش خورده، اما اینکه او با این مبلغ چه کار کرده، سوالی است که جواب واضحی ندارد: «پول لازم بودم، پولش را هم همان روز خرج کردم.»  
مریم توضیح بیشتری درباره اینکه پول فروش موهایش را کجا و چطور هزینه کرده ندارد، اما از تصمیمی هم گرفته پشیمان نیست: «موهایم دوباره در می‌آید، همین الان از وقتی فروختم ۵ سانت رشد کرده!» با این حال می‌توان ردپای نیاز مالی را در همان یک جمله‌ای که گفت: دید: «پول لازم بودم...»
این پول صرف هرکاری که شده باشد، از انگیزه پنهان بسیاری از فروشندگان مو خبر می‌دهد، دختران و زنان جوانی که برای حل مشکلات مالی شان دست به دامان فروش موهایشان می‌شوند!
اما خارج از دنیای مجازی و آگهی‌های عجیب و غریبش، در دنیای واقعی هم رد و نشان خرید و فروش مو در برخی آرایشگاه‌ها و مغازه‌های لوازم آرایشی دیده می‌شود. مغازه‌هایی که یک راسته پرطرفدار و همیشه شلوغ در خیابان منوچهری تهران را به خودشان اختصاص داده اند و حتی روز عید میلاد رسول اکرم هم پر از مشتری هستند.
داخل یکی از مغازه‌های بزرگ همین خیابان، کمی جلوتر از کوچه ژاندارک، با مغازه داری هم صحبت می‌شویم که موی طبیعی می‌خرد و می‌فروشد؛ البته خودش می‌گوید که مدتهاست در بازار، خریدار بیشتر از فروشنده است و موی سالم کم پیدا می‌شود.
پشت سر آقای فروشنده، روی دیوار، دسته‌های کوچک و بزرگ مو در رنگ‌های مختلف کنار هم آویزان شده اند، تشخیص طبیعی بودن آن‌ها برای ما دشوار است، اما مغازه دار مدعی است که همه آن‌ها موی طبیعی از سر چیده شده هستند؛ البته موی ایرانی بین آن‌ها کم پیدا می‌شود. فقط دوتا از انبوه مو‌هایی که پشت سرش آویزان است موی ایرانی است. بقیه به گفته خودش موی ازبک و روس هستند با برند معروف؛ که موی ۸۰ سانتی کراتین گیاهی شده، شاخه‌ای ۶ تا ۸ هزار تومان فروخته می‌شوند.
به گفته این مرد فروشنده، مو‌های بلوند‌های موی طبیعی روس هستند و مو‌های مشکی هم موی طبیعی ازبک و به طور طبیعی برای پرپشت نشان دادن مو روی سر هر فردی که خریدار است، ۱۷۰ تا ۲۰۰ شاخه مو مورد نیاز است؛ یعنی به طور تقریبی چیزی بین یک میلیون تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان.  

با اینکه او به ما توضیح می‌دهد که هر مغازه داری موی ایرانی نمی‌خرد، اما قیمت موی ایرانی بالاست: «خانم‌های ایرانی خیلی خوب از موهایشان مراقبت نمی‌کنند و کمتر پیش می‌آید که کسی که مو‌های سالمی دارد، آن‌ها را برای فروش بیاورد. خیلی‌ها هم که می‌آیند مو‌های بلندی ندارند، درحالی که موی زیر ۵۰ سانتی متر و کم پشت، اصلا به درد مشتری نمی‌خورد و ما این جور مو‌ها را نمی‌خریم.»
این، یعنی بیشتر مشتری‌هایی که از درِ این مغازه‌ها در خیابان منوچهری می‌گذرند، دست خالی به خانه برمی گردند: «از هر ۱۰ یا ۱۵ تا مشتری، شاید یکی از آن‌ها موی خوبی داشته باشد که اگر این طوری باشد، ما اول سرقیمت به تفاهم می‌رسیم. بعد اگر مو چیده شده باشد که آن را همینجا نگه می‌داریم و بعد به مشتری‌ها می‌فروشیم، اما اگر موهایش هنوز قیچی نخورده باشند، او را به آرایشگاهی که با ما طرف قرار داد است معرفی می‌کنیم. مو‌ها همانجا چیده می‌شوند و مبلغ را هم همانجا می‌گیرد.»  

از مو‌های ایرانی موجود در این مغازه فعلا بالاترین قیمت به موی خرمایی رنگی رسیده که ۵۰ سانت بلندی دارد: «قیمت این مو برای مشتری دو میلیون و پانصد هزار تومان است!» او البته نمی‌گوید که خودش آن را به چه قیمتی از فروشنده خریده است.
با این حال می‌گوید که از ابتدای سال تا الان که تا آخر سال سه ماه بیشتر نمانده، موی ۴ و ۵ میلیون تومانی هم در بازار معامله شده است؛ موی پرپشتِ سالمی که از ۸۰ سانت شروع می‌شود و تا یک متر هم می‌رسد!
در این بازار، ملاک قیمت گذاری برای مو‌ها هم اول بلندی شان است و بعد سلامت شان. اگر مویی این دو فاکتور را داشت، هر ده سانتی متری که بلند‌تر از اندازه معمول خرید و فروش یعنی ۵۰ سانتی متر باشد، به مبلغش به طور تصاعدی اضافه می‌شود. آقای فروشنده توضیح می‌دهد که مو هرچه بلندتر و سالم‌تر باشد، اکستنشن بهتری به مشتری می‌دهد و با موی طبیعی خودش روی سر تفاوتی ندارد.
فروش موی مصنوعی به جای موی طبیعی
دکتر زهره نیکبخت، متخصص پوست و مو، اما نظر دیگری درباره افرادی دارد که می‌خواهند یک شبه راه چندساله را بروند و از موی کوتاه به موی بلند ۸۰ سانتی و بیشتر برسند؛ او با تاکید بر اینکه خرید و فروش مو فقط مختص به سال‌های اخیر نیست، به ما می‌گوید: «مسئله خرید و فروش موی طبیعی، شاید نه به شکل امروز، اما در ابعادی کوچکتر از قدیم مطرح بود. یعنی افرادی که موی خیلی بلندی داشتند موهایشان را می‌چیدند و به مراکزی که کلاه گیس درست می‌کردند می‌فروختند و این کلاه گیس‌ها توسط افرادی که در یک یا چند ناحیه سرشان کم مویی داشتند استفاده می‌شد. اما در کل این روش برای زمان‌هایی بود که کاشت مو هنوز مطرح نشده بود و موی مصنوعی با کیفیت هم در بازار وجود نداشت.»
این متخصص پوست و مو، اما درباره دلایل اقبال مردم به موی طبیعی در سال‌های اخیر و رونق بازار فروش این مو‌ها می‌گوید: «الان خیلی‌ها فقط برای اینکه موهایشان پرتر یا بلندتر و زیباتر بشود این کار را می‌کنند، یعنی نیاز واقعی به این کار ندارند.» به گفته دکتر نیکبخت، استفاده از مویی غیر از موی خود انسان بیشتر در افرادی کاربرد دارد که دچار بیماری آلوپشیا شده باشند: «بعضی وقت‌ها بیماری‌های خاصی که باریزش مو همراه هستند، سبب ریزش مو می‌شوند و این درحالی است که رویش مجدد هم جای موی ریخته شده صورت نمی‌گیرد، که در این موارد افراد باید به پزشک مراجعه کنند تا دلیل ریزش مو پیدا شود و اقدام خود به خود به اکستنشن نه تنها راه چاره نیست بلکه می‌تواند در دراز مدت آسیب زا هم باشد.»

این متخصص پوست و مو توضیح می‌دهد: «خیلی‌ها از موی مصنوعی برای اکستنشن استفاده می‌کنند که بعد‌ها در مراجعه‌هایی که به ما دارند می‌گویند که به این مو‌ها آلرژی داده اند، شستشوی موی شان سخت است، با هر شامپویی تمیز نمی‌شود، زود به زود گره می‌خورد و به خاطر همین ترجیح می‌دهند از موی طبیعی استفاده کننداما باید دقت کنند که اغلب مو‌هایی که دربازار بعنوان موی طبیعی فروخته می‌شوند، طبیعی نیستند و مشتری‌ها تازه بعد از استفاده متوجه این موضوع می‌شوند که سرشان کلاه رفته.»
با این حال به گفته دکتر نیکبخت، ضدعفونی کردن، شستشو و مراقبت سه نکته‌ای است که هرکسی پیش از استفاده از مو‌های طبیعی باید آن را رعایت کند: «ریزش مو حتی در اکستنشن هم می‌تواند استفاده کننده‌ها را تهدید کند، چون اینجا هم مو کشیده شده و سنگین‌تر از حد معمول می‌شود و به مرور زمان کاهش حجم مو‌های خود فرد مشهود است.»  

خرید و فروش موی طبیعی در آرایشگاه‌ها ممنوع
با تمام این تفاسیر شهربانو عابدی، نایب رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه تهران خرید و فروش موی طبیعی در آرایشگاه‌های زنانه را عملی غیرقانونی می‌داند و به ما می‌گوید: «هیچ آرایشگاهی حق خرید و فروش موی طبیعی را ندارد.»
او البته استفاده از مویی غیر از موی خود افراد برای شینیون و اکستنشن در آرایشگاه‌ها را تکذیب نمی‌کند و می‌گوید: «این مو‌ها خارجی هستند و حتما از مبادی قانونی وارد کشور می‌شوند و در این صورت استفاده از آن‌ها برای مشتری‌ها مشکلی ندارد. اما اینکه در آرایشگاه‌ها موی طبیعی را از سر مشتری بچینند و آن را اکستنشن کنند، کار عادی نیست، چون تبدیل موی طبیعی به موی شاخه‌ای برای اکستنشن کار راحتی نیست.»

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۹۵۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی

پس از ثبات نسبی شرایط منطقه‌ای ترمز بازار دلار و طلا کشیده شد و قیمت‌ها به اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه نزدیکتر شدند, به نظر می‌رسد طلا فروشان تمایلی به فروش در این قیمت‌ها ندارند این رفتار نوعی مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها محسوب می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل, طلا فروشان از دیرباز جزو قشر مرفه جامعه بوده و از ثروتمندان هر شهری و دیاری محسوب می‌شوند. اما خبر مربوط به پرداخت مالیات و مخالفت و اعتراض زرگران در خصوص  ارزان شدن قیمت طلا و تلاش دولت برای شفاف سازی و مبارزه با قاچاق قابل درک نیست.

محمد حسن زاده استاد اقتصاد دانشگاه‌های اردبیل اظهار داشت: بدیهی است که حفظ وضعیت موجود برای آنها عالی است. برای ادامه این وضعیت لازم باشد، اعتصاب می‌کنند، طلا نمی‌خرند و طلا نمی‌فرشند. البته چرا اگر قیمت طلا پایین آمده باشد، طلا می‌خرند اما تمایلی به فروش ندارند. مثل همین روزها که طلا کمی (بله فقط کمی) ارزان شده و تمایلی به فروش ندارند اما علی‌رغم اعتصابشان خرید دارند. اگر اعتصابشان در اوج قمیت طلا بود شاید می‌شد جور دیگری تفسیر کرد، اما حالا که کمی طلا ارزان شده، اعتصاب معنای متفاوتی می‌دهد.

طلافروشان  تمایلی به اعلام موجودی سرمایه خود ندارند

وی افزود: برخی از واحدهای صنفی علت اعتصاب را «ابهامات سامانه جامع تجارت» اعلام می‌کنند. ابهام اصلی این است که آنها تمایلی به اعلام موجودی سرمایه خود ندارند، چون ممکن است قانون مالیات بر عایدی سرمایه دامن آنها را هم بگیرد و دیگر نتوانند مالیاتی در حد کارمندان با حقوق پایین پرداخت کنند و یا معاف از مالیات شوند. ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت قدم آغازین اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه است که طبیعتا دارندگان سرمایه تمایلی به ثبت اطلاعات در این سامانه ندارند.

صدور صورتحساب الکترونیکی نیز یکی دیگر از دلایل آنها برای تعطیلی بازار است

یکی از فعالان بازار می‌گوید:«با شرایط جدید خیلی از افراد نخواهند توانست حتی 2 گرم طلا خریداری کنند.» نمی‌دانم باور کنم که آنها نگران خرید 2 گرم طلا توسط مردم هستند یا نگران پراداخت مالیات.

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: صدور صورتحساب الکترونیکی نیز یکی دیگر از دلایل آنها برای تعطیلی بازار است. ارائه صورتحساب الکترونیکی موجب شفافیت در فروش کالا شده و درآمد و هزینه آنها را به طور دقیق نشان خواهد داد. بدیهی به نظر می‌رسد که هرگونه شفافیت در دخل و خرج این صنف، آنها از گروه پرداخت‌کنندگان ماهانه 800 هزار تومان مالیات خارج خواهد کرد. پس تا جایی که ممکن است باید از اجرای آن سرباز زد. لازم باشد فعلا اجرای آن را به دلیل عدم آشنایی با سامانه به تأخیر انداخت تا ببینیم بعدها چه می‌شود (کاری که قبلا انجام شده و فرصت سه ماهه به پایان رسیده است.)

مقاومت طلا فروشان در برابر کاهش قیمت‌

محمد حسن زاده  بیان کرد: در فروردین ماه امسال به دلایل سیاسی و همچنین تحولات منطقه‌ای قیمت دلار و قیمت طلا روند صعودی به خود گرفت و در اواخر این ماه به اوج خود رسید. پس از ثبات نسبی شرایط منطقه‌ای ترمز بازار دلار و طلا کشیده شد و قیمت‌ها به اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه نزدیکتر شدند. به نظر می‌رسد طلا فروشان تمایلی به فروش در این قیمت‌ها ندارند و در واقع قیمت‌ مرجع را همان قیمت‌های اوج فروردین ماه در نظر می‌گیرند. این رفتار نوعی مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها محسوب می‌شود.

مالیات طلافروشان به طور میانگین 9 میلیون و 600 هزار تومان در سال است

سخنگوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: مالیات طلافروشان در یک سال گذشته آنچه که ابراز کردند، به طور میانگین 9 میلیون و 600 هزار تومان بوده است. یعنی ماهانه فقط 800 هزار تومان! اشتباه تایپی نیست، واقعا به طور متوسط هر واحد صنفی ماهانه فقط 800 هزار تومان مالیات پرداخت کرده است. با حقوق کارمندی و مالیات کارمندی مقایسه کنید. نگاهی به فیش حقوقی خود بیاندازد و ببینید چقدر از یک طلا فروش ثروتمندتر هستید! البته فقط در پرداخت مالیات.

به گزارش خبرگزاری تسنیم عدالت مالیاتی یکی از اصول اساسی چارچوب مالیات‌ستانی در تمامی کشورهای جهان محسوب می‌شود و لازم است دولت و سازمان امور مالیاتی کشور اجرای این اصل در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام/131/.

دیگر خبرها

  • افزایش فروش آیفون در چین
  • تخفیف‌های آیفون در چین کارساز شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول