Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@16:17:51 GMT

عجیب‌ترین کاربرد‌های مو از دوران باستان تا امروز

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۷۵۴۸۶

عجیب‌ترین کاربرد‌های مو از دوران باستان تا امروز

بسیاری از مردم تصور می‌کنند مو‌های ریزش یافته، زباله اند و باید از شرشان خلاص شوند، اما در برخی فرهنگ‌ها خلاف این باور وجود دارد و از مو‌های انسان بهره‌های فراوانی می‌برند. در این گزارش با عجیب‌ترین کاربرد‌های مو آشنا خواهید شد.

۱۰. فروش موی قدیس‌ها در قرون وسطا

ساده‌ترین راه برای کسب درآمد در قرون وسطی فروش بقایای دروغین متعلق به قدیس‌ها و قدیسه‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک تکه لباس، یک دندان، یک انگشت یا چند تار مو و ... از جمله مواردی بودند که فروخته می‌شدند. تقاضا برای این بقایا بسیار زیاد بود، اما بیشتر آن‌ها جعلی و دروغین بودند.
خرید و فروش آنلاین مو نسخه جدید این سنّت قرون وسطایی است. از جمله مشهورترین افرادی که موهایشان در معرض فروش قرار گرفت می‌توان به نیل آرمسترانگ، جرج واشنگتن، پل مک کارتی، مریلین مونرو، جاستین بیبر و الویس پریسلی اشاره کرد. به عنوان مثال، موی سر جاستین بیبر چند سال پیش در یک حراجی به قیمت ۴۰.۶۶۸ فروخته شد. اما این مو واقعی است یا جعلی؟ یک راه برای پیدا کردن جواب درست وجود دارد و آن هم این است که از جاستین بیبر پرسیده شود آیا موهایش را فروخته یا نه؟!

۹. بخور

دو نوع بخور در هند وجود دارد: نوع اول عبارت است از بخور خوشبو که در تولید آن از زنجبیل، گل‌های متنوع و برگ‌های معطر گیاهان استفاده می‌شود و روشن کردن این بخور برای راضی کردن ارواح و اجنه است.

اما نوع دیگر بخور برای دفع ارواح خبیث است و از موی انسان به اضافه کود خوک و اسب درست می‌شود و هندی‌ها سعی می‌کنند با این بوی بد ارواح خبیثه را فراری دهند.

۸. کود

کشاورزان چینی در زمان‌های گذشته از مدفوع و موی انسان برای بارور کردن خاک استفاده می‌کردند. مو با داشتن ۱۵ درصد نیتروژن در مقایسه با کود مرغ که ۴.۶ درصد نیتروژن دارد باعث رشد سریع‌تر گیاهان می‌شود.

۷. ارثیه مادربزرگ‌ها

یک قبیله کوچک در چین عجیب‌ترین روش ممکن را برای استفاده از مو مادربزرگ‌ها ابداع کرده است، آن‌ها ۴ کیلوگرم مو را دور دو شاخ می‌بندند و در مناسبت‌های ویژه از آن استفاده می‌کنند، موی مادربزرگ‌های از دنیا رفته، یکی از گرانبها‌ترین اشیا برای نوادگان به شمار می‌رود، به همین دلیل آن را جمع آوری و نگهداری می‌کنند و روی سرهایشان می‌گذارند.

۶. گلدوزی

زنان قبیله «دونگتای» چین، پارچه‌های حریر سفید را با استفاده از مو گلدوزی می‌کنند. قدمت این هنر به بیش از هزار سال می‌رسد. در گذشته موی سیاه کاربرد بیشتری داشت، اما امروزه آثار تولیدی آن‌ها در رنگ‌های متنوع تولید و عرضه می‌شود. بیش از ۳۰ شرکت در استان «جیانگسو» چین در زمینه بازاریابی این آثار فعالیت می‌کنند.

۵. نخ جراحی

مو به عنوان نخ برای دوختن جراحات در طول تاریخ مورد استفاده قرار گرفته است، از قبایل مایا و رومی‌های باستان گرفته تا اوایل قرن بیستم میلادی که پزشکان آمریکایی از مو به عنوان نخ جراحی استفاده می‌کردند. اخیراً یک مدرسه پزشکی هندی آزمایشات مربوط به استفاده از مو در عمل‌های جراحی انجام داد و مطالعات نتایج خوبی را در این زمینه نشان داد، زیرا استفاده از مو در جراحی موجب التهاب نمی‌شود.

۴. موسیقی

قبیله مانگیان در یکی از جزایر فیلیپین زندگی می‌کنند، جوان‌های دم بخت در این جزیره بر آلت موسیقیایی شبیه به عود می‌نوازند که از مو ساخته شده است. مو به اندازه سیم‌های آهنی که در آلات موسیقی مدرن استفاده می‌شود قوی نیست، به همین دلیل از مو فقط برای ادوات فلکلور استفاده می‌شود و دامنه کاربرد آن گسترده نیست.

۳. مبارزه با حشرات

در طول قرن‌ها از مو برای فراری دادن حیوانات و مبارزه با حشرات استفاده می‌شد. موش کور از موی انسان متنفر است و اگر در زمین‌های کشاورزی با موی انسان مواجه شود، فرار می‌کند. آهو نیز به محض استشمام بوی مو‌های انسان می‌گریزد. در هند کشاورزان از گلوله‌های مو برای گیر انداختن آفت‌ها استفاده می‌کنند. سوسک‌ها و سِن‌های بدبو در زمین‌های کشاورزی به کره‌های مو می‌چسبند و گیر می‌کنند و نمی‌توانند از آن جدا شوند.

۲. لباس

چینی‌ها و هندی‌ها از موی انسان برای بافتن پارچه و دوختن لباس استفاده می‌کردند. به خاطر زِبر بودن موی انسان، مقداری پشم و یا موی حیوانات را به آن اضافه می‌کردند. در جنگ جهانی دوم، به دلیل کمبود مواد اولیه تولید لباس، از موی انسان برای تهیه پوشاک استفاده می‌شد. نازی‌ها موی زندانیان را به کارگاه‌های آلمانی برای تولید لباس می‌فروختند. در کشور‌های غربی تا به امروز از مو برای تهیه لباس با طراحی‌های عجیب و غریب استفاده می‌شود.

۱. انگشتر و النگو از مو

موی انسان یکی از محبوب‌ترین اشیا در عصر ویکتوریا بوده است، به گونه‌ای که مردم برای ابراز عواطف و احساساتشان به یکدیگر، طرّه‌ای مو به محبوبشان اهدا می‌کردند. آن‌ها با استفاده از مو اکسسوار‌هایی از جمله دستبند، انگشتر، کیف و ... می‌ساختند و آن را به دوستانشان هدیه می‌دادند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مد و زیبایی موی سر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۵۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • کشف یک سنگ که در دوران روم باستان بیشتر از طلا ارزش داشته است
  • امروز روز جهانی خَر است!
  • مهم ترین تفاوت های پیچ خشکه و معمولی
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (19 اردیبهشت)
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • ریموت کنترل جرثقیل و کاربرد آن
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (17 اردیبهشت)