Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-08@20:23:25 GMT

تو مو می‌بینی و من جیبِ خالی

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۱۲۶۸۱

تو مو می‌بینی و من جیبِ خالی

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران؛ «سلام. موی طبیعی دخترمه ۷۵ سانته بدون موخوره یه میلیون پول برای گوشیش کم دارم که از درساش عقب نیوفته واسه همین می‌فروشم لطفا اگر خودتون خواهر و مادر دارید الکی مزاحم نشید.» این دو خط جمله پر از اشتباه تایپی و غلط املایی متن یک آگهی دیواری بود که همراه با تصویر موهای بلند و پرپشت یک دختر ۹ ساله در اپلیکیشن خرید و فروشی اینترنتی دیوار منتشر شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک آگهی فروش که درد از تک تک واژه‌های جملاتش می‌بارد؛ شنیده‌ بودیم در تهران از شیر مرغ تا جان آدمیزاد پیدا می‌شود و با پول می‌شود همه چیز را بدست آورد اما باور نمی‌کردیم که روزی برسد که مادری از گوشه و کنار همین پایتخت پرزرق و برق به خرمن گیسوی دردانه‌اش چوب حراج بزند.

همه می‌دانند که آدم‌ها چقدر روی زیبایی و کمند موهایشان حساس هستند و حتی گاهی زیبایی و جذابیت خود را وابسته به همان تارهای مو می‌دانند، زن و مرد هم ندارد اما باید دید یک زن باید به چه مرحله از ناچاری و نداری برسد که قید موهایش را بزند. لابد در خانه این خانواده وسیله قیمتی و لوازم قابل فروش وجود نداشته که ناگزیر آتش زده به موی بلند دخترش تا شاید بتواند با فروش گیس گلابتون دردانه‌اش هزینه خرید یک گوشی موبایل را تهیه کند تا دخترک ۹ ساله از درس و مدرسه عقب نماند. این تنها یک نمونه از مصایب شاد برای دانش آموزان و والدین است که این روزها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

هرچند خرید و فروش مو از لحاظ شرعی و طبق فتوای علما و مراجع اشکال شرعی ندارد و این روزها زنان و دخترانی هستند که برحسب مد روز دنیا راجع به کوتاهی و بلندی موی خود تصمیم می‌گیرند اما باید بدانیم خانواده‌های نیازمندی در گوشه و کنار این شهر زندگی می‌کنند که برای تهیه مایحتاج ضروری خود ناچارند صورتشان را با سیلی سرخ نگهدارند و تنها دارایی خود را مثل مو و کلیه به فروش بگذارند تا نه تنها عزت و آبروی خود را حفظ کنند بلکه نیازهای ضروری فرزندانشان را تامین کنند؛ برای دانش آموزان امروزی که بخاطر شیوع کرونا خانه نشین شده‌اند داشتن تبلت و تلفن همراه هوشمند از نان شب ضروری تر است زیرا از درس و کلاس عقب می‌مانند.

حالا از داستان‌های عجیب و غریب فروش موی طبیعی دختران نوجوان در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های خرید و فروش اینترنتی که بگذریم نباید مسایل و مشکلات دسترسی به سامانه شاد را از نظر دور داشت. شاد اولین سامانه آنلاین آموزش مجازی کشور  است که پس از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مستمر مدارس برای آموزش و ارتباط مجازی معلمان و دانش آموزان طراحی و راه اندازی شد و دقیقا از شهریور ماه امسال آغاز به کار کرد.

چند دانش‌آموز از تحصیل محروم شدند؟

وقتی خبر رونمایی و بکارگیری از نرم افزار شاد اعلام شد بسیاری از معلمان و والدین دانش آموزان از این خبر غمگین شدند چون بخشی از خانواده‌ها و دانش آموزان ایرانی در مناطق محروم زندگی می‌کنند و به امکاناتی مانند کامپیوتر، لپ تاپ، گوشی هوشمند و اینترنت معمولی هم دسترسی ندارند دیگر چه برسد به اینترنت پرسرعت برای ارتباط آنلاین. اصلا چرا راه دور برویم در همین پایتخت ۱۴ میلیونی خودمان خانواده‌هایی پیدا می‌شوند که توانایی خرید تبلت و تلفن همراه برای فرزندشان را نداشتند که و حتی در ماه‌های اخیر خبرهایی ضد و نقیضی از خودکشی دانش آموزان به دلیل ناتوانی در خرید گوشی موبایل و تبلت در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت.

هرچند بنا به اعلام آموزش و پرورش تاکنون ۱۴ میلیون نفر در سامانه شاد عضو شده‌اند اما براساس نظرسنجی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری درباره دسترسی دانش آموزان به کامپیوتر و تلفن همراه مشخص شد ۴ درصد دانش آموزان به تلفن همراه هوشمند و کامپیوتر دسترسی ندارند، ۲۶ درصد دسترسی به سختی و ۷۰ درصد دسترسی‌شان به راحتی است.

همچنین در ادامه این نظرسنجی آمده است فقط ۹ درصد افراد حاضر در این نظرسنجی از شیوه آموزش تلویزیونی استفاده می‌کنند در حالی که پیش‌بینی شده بود می‌توان از آموزش‌های تلویزیونی برای آموزش دانش‌ آموزانی استفاده کرد که به اینترنت، تلفن هوشمند و آموزش مجازی دسترسی ندارند.

البته فارغ از اینکه جامعه آماری این نظرسنجی در کدام مناطق کشور صورت گرفته و میزان گستردگی آن چقدر بوده است باید اظهارات حسن الحسینی، مسئول شبکه شاد را مورد توجه قرار داد که گفت: « ۳/۵ میلیون دانش‌آموز دسترسی به ابزار و اینترنت برای بهره‌مندی از شبکه شاد ندارند و بر این اساس ۲۱ درصد کل دانش‌آموزان از شاد محروم هستند که از این تعداد ۳۰۰ هزار نفر با گوشی‌های قرضی در شبکه شاد حضور دارند و حتی ابزار آموزش مجازی در بازار وجود ندارد، چرا که فقط حدود ۸۰ هزار تبلت در سال تولید می‌شود.»

علی‌رغم اینکه اصل ۳۰ قانون اساسی بر ضرورت دسترسی همه دانش‌آموزان به امکانات و زیرساخت‌های آموزشی برای تحقق عدالت آموزشی تاکید می‌کند اما به گفته رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش عدم دسترسی بیش از ۳ میلیون دانش‌آموز به ابزار لازم برای آموزش مجازی نگران کننده است و احتمال می‌رود تعداد بازماندگان از تحصیل ناشی از کرونا افزایش یابد.

متاسفانه با وجود ابراز نگرانی برخی کارشناسان آموزشی و مسئولان آموزش و پرورش هنوز سازوکار لازم برای دسترسی همه دانش آموزان به ابزارهای آموزش مجازی فراهم نشده و حتی در مناطقی از کشور دسترسی به اینترنت هم امکانپذیر نیست تا بتوان با کمک خیرین و موسسات خیریه گوشی هوشمند و تبلت برای دانش آموزان فراهم کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1085988 برچسب‌ها فروش مو شبکه شاد رضوان حکیم زاده

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فروش مو شبکه شاد رضوان حکیم زاده دانش آموزان آموزش مجازی تلفن همراه شبکه شاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۲۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان

رئیس قوه قضائیه گفت: حرمت مراکز آموزشی و فعالان آن از جمله دانش‌آموزان و فرهنگیان باید حفظ شود و مشارکت فرهنگیان برای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان یکی از عرصه‌های همکاری میان نهاد قضا و آموزش‌ و پرورش است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست با جمعی فرهنگیان و معلمان نمونه سراسر کشور، با اشاره به کلام حضرت علی (ع) مبنی بر «مَن عَلَّمَنی حَرفاً فَقَد صَیَّرَنی عَبداً»، اظهار کرد: جایگاه معلم در جامعه ما جایگاه رفیعی است، اما باید ببینیم که آیا در عمل توانسته‌ایم این جایگاه رفیع را پاس بداریم؟ آیا تخصیص سهم و اعتبار و بودجه به آموزش‌وپرورش ما هم‌تراز با اهمیت بالای نهاد آموزش و تربیت است؟ علت پایین بودن امکانات مالی و تجهیزاتی آموزش و پرورش نسبت به دیگر دستگاه‌ها چیست؟ مگر غیر از این است که هر میزان هزینه‌کرد در آموزش‌وپرورش، به مثابه سرمایه‌گذاری است؟ اگر تغییر و جابه‌جایی وزرای آموزش‌وپرورش در ادوار مختلف زیاد بوده است، علت آن ناشی از اهمیت و عظمت کار در این وزارتخانه است یا نقصان کارکردی مطرح است؟

وی افزود: خوب دفاع کردن از منافع دستگاه متبوع در جلسات مسئله مهمی است، وزیر آموزش و پرورش فردی دلسوز، تلاشگر، آشنا و عالم به مأموریت خود است.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: خوب دفاع کردن از منافع دستگاه متبوع در جلسات مسئله مهمی است، وزیر آموزش و پرورش فردی دلسوز، تلاشگر، آشنا و عالم به مأموریت خود است، همچنین حرمت مراکز آموزشی و حریم خصوصی افراد باید حفظ شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با تاکید بر تکریم جایگاه و مقام رفیع معلم و مدرسه گفت: حرمت مراکز آموزشی و فعالان آن اعم از دانش‌آموزان و معلمان و فرهنگیان، باید حفظ شود، همان‌طور که حریم خصوصی آن‌ها نیز باید حفظ شود؛ شکستن این حرمت و این حریم از هیچ شخص و هیچ بخشی قابل قبول نیست؛ در وهله نخست خود معلمان و فرهنگیان باید پاسدار حرمت و حریم نهاد آموزش و مرکز آموزشی و دانش‌آموز باشند؛ در اینجا باید رسیدگی صورت گیرد تا حق و حقوقی از کسی ضایع نشود.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به برخی نکات مطرح شده در جلسه در مورد ورود ضابطین برای بازداشت محکومان به داخل مدرسه گفت: بر قوه قضائیه، ضابطان دستگاه قضا و دستگاه‌های امنیتی واجب است که حرمت و حریم مراکز آموزشی و اعضای آن را پاس بدارند، تردیدی در این مقوله وجود ندارد، در این خصوص نیز آماده شنیدن پیشنهادها هستیم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به عرصه‌های گسترده و فراخِ تعامل و همکاری میان نهاد قضا و نهاد آموزش‌وپرورش در کشور، بیان کرد: مشارکت فعالانه معلمان و فرهنگیان در راستای افزایش سطح دانش حقوقی و قضائی دانش‌آموزان و والدین آن‌ها، یکی از عرصه‌های تعامل و همکاری میان نهاد قضا و نهاد آموزش‌وپرورش است؛ شما معلمان و فرهنگیان می‌توانید دانش‌آموزان را با حقوق و تکالیف اجتماعی و شهروندیشان آشنا کنید تا از این طریق از وقوع تخلف و جرم پیشگیری به عمل آید.

اجرای سلیقه‌ای قانون مشکل‌زا است

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: خود شما معلمان و فرهنگیان باید در مقام آموزش حقوق و قضا به دانش‌آموزان، نسبت به حیطه‌های قانونی عنایت و اِشراف داشته باشید؛ در همین نشست دو نفر از معلمان از عبارت «ترک فعل» استفاده کردند، در اینجا باید توجه شود که مقوله «ترک فعل» شقوقِ مختلفی دارد؛ یک ترک فعل، منجر به جرم می‌شود و یک ترک فعل نیز مستلزم جرم است و به‌طور مستقل جرم محسوب نمی‌شود، در این موارد قوه قضائیه باید ورود و برخورد قانونی کند. یک نوع ترک فعل هم وجود دارد که سبب تضییع امور می‌شود، این ترک فعل ممکن است جرم نباشد، اما از باب حقوق مدنی می‌توان به آن رسیدگی کرد، از سوی دیگر، باید دید شخصی که ترک فعل کرده، آیا قدرت اجرایی داشته یا خیر؟ گاهی یک مدیر یا مسئول می‌خواهد کاری را انجام دهد، اما امکانات آن را ندارد، بنابراین باید به این نکته نیز توجه شود. لفظ «ترک فعل» بسیار در حال مطرح شدن در جامعه است، بدون آنکه ابعاد و شقوق آن تبیین شود. شما معلمان و فرهنگیان در این زمینه می‌توانید اثرگذار باشید.

وی با اشاره به پرونده‌هایی که در دیوان عدالت در خصوص معلمان و آموزش‌وپرورش مطرح است، گفت: وزارت آموزش‌وپرورش نمایندگانی را معرفی کند تا به پیگیری دادخواست‌هایی بپردازند که در خصوص مقولات مرتبط با آموزش‌وپرورش، تسلیم دیوان عدالت اداری می‌شوند؛ حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری رئیس دیوان نیز نسبت به این موضوع و رفع مسائل حوزه آموزش و پرورش، اهتمام دارد.

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: مطابق گزارش‌های رسیده از سازمان بازرسی کل کشور، جهت‌گیری اقدامات این سازمانِ نظارتی، همواره در راستای تأمین منافع وزارت آموزش‌وپرورش بوده است؛ سازمان بازرسی در موارد متعددی، پیگیرِ قوانین و بخشنامه‌های معطل‌مانده حوزه آموزش‌وپرورش بوده است و مکاتبه این سازمان با مجلس در رابطه با رتبه‌بندی معلمان، اقدامی اثرگذار در این حوزه بوده است؛ در اینجا نیز دوباره تاکید داریم که هر مقدار از قوانین در حوزه کاری آموزش‌وپرورش که اجرا نمی‌شوند یا به نحو مطلوب اجرا نمی‌شوند را به سازمان بازرسی برای پیگیری معرفی کنید.

حضور دانش‌آموزان و معلم‌ها در جلسه‌های دیوان عالی کشور یا دیوان عدالت اداری بلامانع است

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: بدون تردید حوزه همکاری و تعامل آموزش‌وپرورش و «معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه» نیز بسیار گسترده و مبسوط است؛ حضور قضات و حقوقدانان در مدارس، با هدف ارتقای آگاهی‌های حقوقی و قضائی دانش‌آموزان و معلمان و تجویز و ترویج راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم در میان قشر گسترده مرتبط با نهاد مدرسه، از جمله دانش‌آموزان، اولیای آن‌ها، معلمان، فرهنگیان و خانواده‌هایشان، اقدامی اثرگذار است، همچنین حضور دانش‌آموزان و معلمان در محاکم قضائی یا جلسات هیئت عمومی دیوان عالی یا دیوان عدالت اداری در چارچوب ضوابط، امری بلامانع، نافذ و مفید است.

وی با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در جلسه ناظر بر تجهیز هنرستان‌ها از طریق عوائد و منابع حاصل از اموال تملیکی، گفت: در این حوزه، اختیار عمل با دولت است، اما چنانچه قوه قضائیه بتواند کمکی ارائه دهد، دریغ نخواهیم کرد، چرا که همان‌طور که تاکید کردم ما هزینه‌کرد در آموزش‌وپرورش را به مثابه سرمایه‌گذاری تلقی می‌کنیم.

انتقاد جدی دادستان کل کشور به رها شدن مدارس دولتی و بی‌عدالتی آموزشی و تربیتی در مدارس

حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی، دادستان کل کشور ضمن انتقاد از نحوه رسیدگی به مدارس دولتی و توسعه مدارس غیرانتفاعی، اظهار کرد: ما به عنوان نظام اسلامی وظیفه داریم شرایط و زمینه شکوفایی استعدادهای فرزندان این جامعه را فراهم کنیم، اما این شرایط در اغلب موارد در مدارس دولتی فراهم نیست.

وی ادامه داد: انتظار ما این است که مدارس دولتی، مأمن و پناهگاهی برای خانواده‌هایی که از لحاظ مالی تمکن و امکانات لازم را ندارند، اما دغدغه تربیت فرزندانشان را دارند، باشد.

کد خبر 751385

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • دسترسی آسان دانش آموزان به فضای مجازی عامل آسیب‌های اجتماعی نوظهور
  • آغاز ثبت‌نام الکترونیکی کلاس‌اولی‌ها از امروز | کدام دانش آموزان نمی توانند ثبت نام کنند؟ + ویدئو
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • تجلیل از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی
  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد